Vi tar oss för pannan!

Vi är ett företag som tillverkar och säljer gasbrännare, oljebrännare och biooljebrännare för industrier och värmecentraler. Företaget startade 1968 i Malmö och finns numera i Sävsjö där vi även höll till 1990-2011. Åren 2012-2021 fanns vi i Ljungby.

Turboflame marknadsför en egen konstruktion av pressluftbrännare. Den framställs helt i Sverige, en god garanti för fullständig kontroll över tillverkningen.

Turboflame pressluftbrännare används med de flesta typer av eldningsoljor, gaser och biooljor som finns på marknaden. Vi bygger oljeförvärmaraggregat anpassade för dagens och morgondagens biooljor och eldningsoljor.

Här kan ni läsa om åtgärder för övergång till eldning med bioolja. Vi har levererat brännare som finns monterade över stora delar av världen.

Turboflame pressluftbrännare används vid alla typer av uppvärmning såsom till hetvatten-, ång- och hetoljepannor samt till olika typer av ugnar inom processindustrin. Turboflame levererar och installerar automatikutrustning för styr-, regler- och övervakning av ång och värmecentraler. Vi använder den senaste tekniken för att göra Er anläggning säker långt in på 2000-talet. Läs gärna om vår kvalitetspolicy.

Turboflame pressluftbrännare är typgodkänd av Statens Provningsanstalt och CE-godkänd. Vi utför service och reparationer på förbränningsanläggningar och skriver gärna servicekontrakt med Er. Turboflame ägs sedan 2010 av CTC AB i Ljungby. Vi är i huvudsak samma personal nu som tidigare, men en del nya ansikten finns också.

Rulla till toppen